PK-Totaal Armani soepel door de Z2 heen.

Gister was het zover. Met een behoorlijk harde wind toch nog even proberen m’n laatste winstpunt te halen in de Z2. Het leek wel herfst, wind en regen, westen wind. Terug naar de kust?? Je kent dat nummer wel van Maggie McNeal, nou die bewuste zondag eigenlijk liever niet.

Ik kon nog op het laatste moment één keer starten.  Door omstandigheden waren twee andere inschrijvingen voor starts elders fout gelopen. Alhoewel hij de eerste start altijd iets meer gespannen is waagde ik het er toch maar op. De vorige keer waaide het ook erg hard  bij manege Noot en kon PK-Totaal Armani de opgebouwde spanning niet positief omzetten. Toen moest ik genoegen nemen met 198 en 195. Wel 2x eerste. Ik zeg altijd maar, ik maak er gewoon een trainingsrondje van. Rijden moet ik ‘m toch. PK-Totaal Armani beheerst de oefeningen. Als hij niet teveel raakt afgeleid zit een winstpunt erin. Vandaar de range 205 tot aan 225 punten die ik met´m heb gehaald vanaf 6 februari jl.. Ik sloot overigens gister de Z2 af met 209 punten (204 was toen winst).

Ik moet bekennen nu pas weer zin te hebben iets te schrijven voor de website. Bijna 3 drukke maanden en vele overuren verder i.v.m. de jaarrekening van de gemeente wil ik er weer meer aandacht aan gaan besteden.

PK-Totaal Armani toont dat een los paard niet altijd overmatig hoeft te worden getraind. Ik heb nog weleens een dag overgeslagen. Alhoewel ik twijfelde of ik ‘m de eerste keer Z2 zou starten op 6 februari jl. ben ik blij het toch te hebben gedaan. De eerste start gelijk een winstpunt gaf me vertrouwen. Een week ervoor kon hij nog wel stressen bij de wissels. Op de dag van de wedstrijd ging dat eigenlijk voor het eerst gecontroleerder. Soms achter nog hoog.

Wij als JMM therapeuten benadrukken dat losheid van het paard duidelijk blijkt uit een goede stap.  Dat PK-Totaal Armani menige 8 op z’n protocol kreeg voor z’n uitgestrekte stap doet mij daarom ook goed. Die kreeg hij overigens ook wel eens voor zijn losse wisssels.

Over 2 weken is mijn plan ZZ L te gaan starten. Ik ga kijken hoe hij de veranderingen in de proef oppakt.

Heb je twijfels over de losheid van je paard, neem contact met me op.

 

 

 

 

Alfons Boiten