ZZ Licht debuut succesvol verlopen.

Vanmiddag togen we richting Heerhugowaard om de eerste keer met PK-Totaal Armani ZZ Licht te gaan starten. Het zou een leerzame dag worden voor alle paarden aangezien het gewoon stormde. De kabels op de -het leken wel- vlaggenmasten langs de baan gingen tekeer door de erlangs razende wind.

We konden binnen losrijden en dat ging zoals altijd het ene moment iets meer gespannen dan het andere. Ik moest zelfs een keer lachen toen hij opeens in de gaten kreeg dat er een zowat levensgroot wit paard op een schilderij  in een klassieke rijdpose aan de wand hing. Hij sprong echt opzij. Voor je het weet springt dat witte monster op je zou hij wel gedacht hebben.

Toen naar buiten de baan in. Hij onderging de ene na de andere rilling door z’n lichaam door alle indrukken.

Ik moet zeggen toen de proef begon was hij aardig bij de les. Ik vermeed druk in de mond om hem het seintje te geven dat het goed was en hij pakte het super op en liep twee fijne proeven.  Ik was in de eerste proef dacht ik zelfs bijna 4% los op de tweede (mijn scores waren 64,29 en 63,14%). Op naar de eerste indoor volgend weekend.

Alfons Boiten