Wat moet je doen als je je paard wilt laten behandelen.

1. Je belt, WhatsAppt of mailt me  (06 493 277 81 / pktotaal.ab@gmail.com).

Algemene opmerking.
Ik laat het initiatief voor een vervolgbehandeling altijd bij de klant en plan vooraf geen nieuwe afspraken in.  Je bent dus geheel vrij in het bepalen van het verloop van de behandelingen. Ik adviseer hier natuurlijk wel in.

Verder vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit werk met zich mee brengt dat je de nodige discretie in acht neemt en niet stalbezoeken aan klanten rondbazuint.

2. Ik probeer je het eerst komende weekend in te plannen.

Ik stem met je af welk moment ons beiden het beste past. In noodgevallen kan ik ook ’s avonds of op maandagochtend, woensdag en vrijdagmiddag.

3. Je doet voorafgaand aan de behandeling niks met je paard.

Die dag nog niet rijden of longeren. We behandelen het paard in z’n vertrouwde box. Jij houdt ‘m zelf vast aan het halstertouw.

4. Na de behandeling geef je het paard ruim beweging in drie gangen, waarbij de galop vooral niet vergeten mag worden.

Mijn advies: half uur (incl. warming-up). Aan de lange lijn of erop. Mocht de behandeling extreem vaste pijnlijke spieren hebben aangetoond adviseer ik de eerste dagen te longeren of rustiger aan te doen.

Je bent geheel vrij in het bepalen van het verloop van de behandelingen. Ik adviseer hier wel in. Alfons Boiten


De kosten

De kosten zijn de volgende.

handen03

Eerste behandeling

We maken eerst kennis met elkaar. Ik wil weten wat voor paard je hebt, de leeftijd, ook wat je ermee doet, hoe lang je zelf al rijdt.  Ben je recreatief in de weer of serieus wedstrijden aan het rijden.

Ik geef vervolgens uitleg over de JM-theorie in relatie tot de bewegingsafloop. Het paard wordt aan weerszijden geheel nagelopen en losgemaakt.  Dat betekent beginnend bij de nek achter de oren tot aan de achterbenen boven de sprong.  Het komt weleens voor dat het paard waar je bij geroepen wordt extreem gevoelige/pijnlijke spiergroepen heeft. Waar ik dan voor waak is het paard onnodig te stressen door de druk in die spieren teveel op te voeren. In Amerika zeggen ze in zo’n geval less is more. Het gaat om de juiste techniek en de nauwkeurigheid bij het vinden van de aangedane plek  in het spierweefsel en niet om het onnodig pijn doen. Het komt soms voor dat ik de rug/lendenpartij en achterhand voor een deel later doe als ik zie wat voor impact de behandeling van de voorhand op het paard heeft.

Ik probeer aan de hand van mijn bevindingen tijdens mijn behandeling een beeld te bespreken van mogelijke problemen die ik verwacht bij het rijden van het paard. De pasvorm van het zadel kan daarbij ook aan de orde komen. Soms tref je bijv. een extreme onderhals aan als gevolg van de onmogelijkheid bij het paard om op dat moment de bovenlijn te ontwikkelen of  merk je gevoeligheid bij de schoft en langs de rugwervels waar ook een slecht passend zadel voor verantwoordelijk kan zijn. Ook het dagelijkse rantsoen kan een bespreekpunt zijn, zowel de samenstelling als de hoeveelheid.  Het komt voor dat ik adviseer er een dierenarts bij te halen of  een osteopaat, tandarts, e.d., of soms….heel gevoelig… adviseer ik bepaalde aanwijzingen die tijdens de lessen worden gegeven – voorlopig – niet op te volgen. Soms worden er vragen aan me gesteld die echt alleen door een dierenarts beantwoord kunnen worden.

Kosten: € 50,00 all in

Met “all in” bedoel ik dat er geen reiskosten e.d. bijkomen en dat het incl. BTW is.

Dit tarief is gebaseerd op 1 bezoek op 1 locatie. Mocht bijvoorbeeld een eigenaar op 1 locatie meerdere paarden willen laten behandelen heeft dit een gunstig effect op de prijs. Dit moeten we van geval tot geval bespreken. Bijvoorbeeld 2 paarden of meer € 45,00.  

handen01

Tweede behandeling

Gemiddeld 1 tot 3 weken na de eerste. We gaan kijken hoever het paard is hersteld. Het paard wordt weer helemaal behandeld. We bespreken het gevoel dat het paard de ruiter heeft gegeven de afgelopen tijd.

Kosten: € 50,00 all in  (idem voor wat betreft de speciale prijsafspraak)

Derde behandeling

Afhankelijk van de progressie in het herstel bepalen we na de tweede behandeling of de derde behandeling – die normaal na een week of 6 gedaan wordt- binnen dat tijdsbestek noodzakelijk is.
Ik ga in principe uit van drie basisbehandelingen om het paard weer goed op de rit te krijgen. Een en ander plaats ik echter in het perspectief van het gebruiksdoel van het paard.

Kosten: € 50,00 all in  ( idem voor wat betreft de speciale prijsafspraak)

handen02

Vervolgbehandelingen

Ik wil de mogelijkheid bieden tegen een gereduceerd tarief het paard twee maandelijks bij te houden.

Kosten € 40,00 all in 

 

Mochten klanten bedrijfsmatig in de paarden zitten voorzie ik ze van een factuur.